Rukkipala maheda hummusega

Rukkipala
tomativiile
oliivõli
musta pipart
1 purk kikerherneid
2 sl tahhiinit e seesamipastat
1 laimi pressitud mahl
5 sl oliivõli
1 tl vürtsköömneid
rohelist sibulat
soola, pipart

Juhend:

Hummusel on omapärane mekk, mis üldjuhul meeldib sööjatele väga või siis ei maitse üldse.
Hummuse valmistamiseks pane kõik ained blenderisse ning vurista ühtlaseks seguks, maitsesta. Vajadusel lisa täiendavalt oliiviõli.

Hummus sobib imehästi hommikustele võileibadele – või miks mitte serveerida seda siis, kui külalised saabuvad. Rösti kuhjaga Rukkipala leivaviile ning paku neid laual ühes hummuse, tomativiilude ja oliivõliga!

Kui armastad krõbedamat leiba, rösti Rukkipala viilud eraldi – kui pehmemat, siis ava pooled alles peale röstrist väja võtmist.
Määri hummus leivaviiludele, kata tomativiiludega. Nirista peale oliiviõli ja raputa üle musta pipraga.