Hõrgud palad
5 viilu | Rukkipala Hõrk ja õhuke |
400 g | veisehakkliha |
1 | väike shalottsibul |
1 | väike kimp murulauku |
30 g | parmesani viiludena |
2-3 | redist |
soola, pipart | |
2 spl | Dijoni sinepit |
2 dl | majoneesi |
2 spl | mett |
200 g | krevette |
2 spl | värskelt riivitud mädarõigast |
2 | keedetud muna |
1 dl | köögikoort |
1/2 | kimpu harakputke |
1 spl | valget balsamiäärikat |
soola | |
2 | avokaadot |
100 g | purustatud mandleid |
2 | väikest sibulat |
3 spl | oliivõli |
1 | sidruni mahl ja riivitud koor |
soola | |
musta pipart |
Juhend:
Pakume kolm imelist ideed valmistada hõrgust ja õhukesest Rukkipalast hõrgud suupisted.
Tartar-sinepileivad on klassikaline kombinatsioon. Tartari jaoks hakkige sibul ja murulauk hästi peeneks ning segage hakklihaga, maitsestage.
Teralise sinepimajoneesi valmistamiseks segage Dijoni sinep, majoneesi ja mesi.
Kandke hakklihasegu leibadele ja kaunistage mõne rediseviilu ja juustulaastu ning maitserohelisega. Kui soovid pehmemaid palasid, võid leivad enne korraks puljongisse kasta.
Krevetileibade tarbeks hakkige krevetid ja muna ning segage kõik komponendid, maitsestage. Jagage segu (soovi korral röstitud) leivaviiludele ja kaunistage tervete ürtide ja mõne suurema krevetiga.
Mandli-avokaadoleibade valmistamiseks koorige ja viilutage sibul ning kuumutage see kergelt oliivõlis, lisage mandlid. Hetke pärast lisage sidrunimahl ja riivitud koor, maitsestage. Koorige avokaadod ja lõigake õhukesteks viiludeks. Määrige mandlimass (soovi korral röstitud) leivaviiludele, peale asetage akokaadoviilud. Maitsestage värskelt jahvatatud pipraga.