Kodune praesibulavõileib
Kogus: | kaks võileiba |
Valmistamisaeg: | 4-5 minutit |
2 viilu | Leiburi Ruksi |
2 | vutimuna |
0,5 | punast sibulat |
2 tl | palsamiäädikat |
4 viilu | maasuitsusinki |
2 sl | marineeritud kurki, hakituna |
toasooja võid | |
näpuotsatäis soola | |
hakitud murulauku |
Juhend:
See võileib on toitev vahepala. Kuigi retsept nõuab pisut praadimist, siis kokkuvõttes on enne sööma asumist vaid võileiva kokkuehitamise vaevaga. Süües tunnete juba tänu praadimisele tekitatud sibula magusat mekki, toekat maasuitsusingi hõngu. Ja pidage meeles – mida paksem singiviil, seda rõõmsam kõhutäis!
Tee nii:
Rösti leivaviilu kuival pannil kergelt läbi. Vutimuna valmistamiseks keeda neid keevas vees 2-3 minutit, seejärel aseta korraks külma vette, et koor hõlpsamini eemalduks. Viiluta seejärel sibulad ning prae need pannil õlis klaasjaks, vahepeal raputa peale pisut soola, et sibulaviilud kõrbema ei läheks. Kui sibul on juba meeldivalt pehmenenud, lisa pannile palsamiäädikas. Sega kogu segu pannil läbi.
Määri leibadele või, aseta peale sibulaviilud. Selel peale laota singiviilu ning raputa peale marineeritud kurki ja murulauku.