New Orleans’i kreooliburger

4 Leiburi Brioche burgerikuklit
4 veiselihast burgeripihvi
4 viilu Cheddari juustu
4 dl majoneesi
2 dl ribadeks lõigatud jääsalatit
2 dl ribadeks lõigatud valget peakapsast
1 ribadeks lõigatud paprika
1 tükeldatud varsselleri vars
80 g võid
1/2 tl kuivatatud tüümiani
1/2 tl paprikapulbrit
1/2 tl kuivatatud rosmariini
1/2 tl Cayenne’i pipart
1/2 tl karripulbrit
1/2 tl jahvatatud musta pipart
1 tl Worcestershire’i kastet
1/2 tl tulist tšillikastet
1 hakitud anšoovise filee õlis
3 spl valge veini äädikat
3 spl oliiviõli
12 viilu hapukurki
soola ja pipart

Juhend:

Kreooli toidukultuur on osa Lousiana ajaloost, kuid ka sellest burgerist.

Sulatage või toatemperatuuril või ettevaatlikult mikrolaineahjus. Lisage juurde maitseained ja kuivatatud ürdid ning Worcestershire’i kaste, tšillikaste ja hakitud anšoovisefilee. Segage maitsevõi komponendid omavahel läbi ning vormige võist küpsetuspaberile u 4 cm pikkune kang. Mähkige küpsetuspaber tihedalt või ümber ja pange külmikusse tahenema.
Segage kausis ribadeks lõigatud kapsas, paprika ja varsseller. Segage juurde õli ja äädikas ning maitsestage soola ja pipraga. Jätke muude ettevalmistuste ajaks maitsestuma.
Lõigake tahenenud maitsevõi kangist 1 cm paksused viilud ja hoidke neid kuni kasutamiseni külmikus.
Maitsestage pihve soola ja pipraga ning küpsetage kuumal pannil või grillil keskmise küpsusastmeni. Kui olete pihvid ümber pööranud, pange küpsetatud poolele maitsevõi tükk ning selle peale viil Cheddari juustu. Kui juust sulab, haarab see maitsevõi enda sisse.
Röstige kuklid pannil või ahjus. Määrige kukli põhja lõikepinnale majoneesi ning asetage sellele jääsalati ribad ning hapukurgiviilud. Pange küpsetatud pihv koos juustuga salati peale ning sellele marineeritud kapsasalat. Kukli ülemine pool kaaneks peale ja ongi valmis!