Pestosed juustusaiad

4 tk Leiburi Kirde pala
oliiviõli
pestot
150 g riivitud juustu

Juhend:

Selle retsepti puhul kehtib kohe kindlasti ütlus – less is more. Vähestest komponentidest võib valmistada miskit eriti lihtsat ja maitsvat. Need ahjusoojad krõbedad saiad sobivad pokaali veini kõrvale või pisiperele maiustamisels klaasi piimaga.

Poolita palad ning laota need, lõikepinnad allpool, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Piserda paladele peale oliiviõli ning küpseta seejärel ahjus 200 kraadi juures kuni need on pealt kuldsed (ca 7-10 minutit).
Seejärel määri küpsenud palade lõikepindadele endale sobivas koguses pestot.
Raputa peale enamus riivjuustust (jättes veidi hiljem peale raputamiseks). Seejärel pane saiad veel ahju küpsema, kuni juust on sulanud. Võta ahjust, raputa peale varasemalt kõrvale jäänud riivjuustust ning serveeri.