Rohenäppude lemmikamps
Retsept kahele | |
2 viilu | Leiburi mitmevilja Rösti |
10 | redist |
2 | küüslauguküünt |
2 sl | rohelist sibulat |
4 | tomativiilu |
võid | |
soola, pipart | |
peotäis võilille- ja/või naadilehti | |
Kaste: | |
1 sl | soja |
1 sl | oliiviõli |
1 sl | palsamiäädikat |
0,5 sl | mett |
Juhend:
Viiluta redised ja kooritud küüslauguküüned, asetage ahjuvormi. Sega omavahel kokku kastme ained ning vala vormi. Sega, et redise-küüslauguviilud saaks kastmega kokku. Küpseta seejärel ahjus grillrežiimil 200 kraadi juures ca 8 minutit, või seni, kuni redised on kergelt pehmed.
Samal ajal rösti saiad. Määri neile peale või ning laota peale rohelise sibula tükid. Asetage mõlemale saiale 2 tomativiilu, maitsestage soola-pipraga. Seejärel kata saiad ahjus röstitud rediseseguga. Peale vala kindlasti vormi tekkinud vedelikku. Kõige peale pane aiast leitud umbrohulehti – naadi- ja võilillelehti.
Katseta seda retsepti ka Saibi või Kuldse täisterasepikuga!