Röst karulaugu ja mozzarellaga

4 viilu Leiburi Röst mitmevilja
1 tomat
1-2 palli mozzarellat
100 g karulauku
50 g seedermänniseemneid
5-8 spl oliiviõli
soola

Juhend:

Karulaugu-õlikaste koos mozzarella ja tomatiga on lausa kohustuslik varakevadine kooslus. Röstimisele vahelduseks võid proovida ka sooja panini tüüpi võileiba. Selle jaoks määri teine Rösti viil pealt võiga ning aseta topeltvõiku mõneks minutiks ahju või grilli vahele. Täiuslik!

Pese ja kuivata karulauk ning lõika väiksemateks tükkideks. Rösti seedermänniseemneid (võid kasutada ka kooritud mandleid) kuival pannil maksimaalselt 3 minutit, kuni need muutuvad kuldseks ja aromaatseks.
Jahuta röstitud seemned ning püreesta koos hakitud karulaugu ja väikese koguse õliga. Vähehaaval lisa kastmele ülejäänud õli, kuid võileiva jaoks peaks see jääma pisut paksem kui salati tarbeks.

Kui kasutad lisaks parmesani (lisa seda kastmesse umbes 50 g kõige viimasena), saad toitvama, pestolaadse määrde.
Proovi seda näiteks Röst 100% rukkijahuga.