San Diego seaburger Al Pastor

4 Leiburi Brioche burgerikuklit
400 g sea välisfileed
1/2 värsket ananassi
1/2 kimp värsket koriandrit
1 värske habanero tšilli
1 laimi mahl
1 hakitud salatisibul
1 dl rapsiõli
1 spl jahvatatud vürtsköömneid
1/2 spl tšillipulbrit
1/2 spl paprikapulbrit
1/2 tl küüslaugupulbrit
1/2 tl kuivatatud punet
soola ja pipart

Juhend:

See sealihaburger on tõeliselt tuline! Al Pastori burger on inspireeritud reisist San Diegosse ning sellele annavad tulisust Mehhiko traditsioonilised maitsed. Al Pastor ei jäta kedagi ükskõikseks!

Lõigake sea välisfilee neljaks lõiguks. Valmistage kausis marinaad õlist ja kuivadest maitseainetest ning marineerige selles liha vähemalt 15 minutit. Jätke osa marinaadi hilisemaks kasutamiseks alles.
Lõigake ananassilt ära koor ja südamik. Grillige või küpsetage ananassi pannil 10 minutit või kuni see on omandanud tumedama värvuse.
Röstige habanero tšillit pannil või grillil, kuni selle pind muutub mustaks. Lõigake ananass kaussi väiksemateks kuubikuteks ning lisage hakitud koriander ja laimimahl. Hakkige noaga habanero tšilli ning lisage seda oma maitse järgi ananassisalsale.
Küpsetage välisfilee lõigud kuumal pannil või grillil küpseks. Tõstke liha pärast küpsetamist lõikelauale või kaussi seisma.
Röstige kuklid pannil või ahjus. Lõigake lihalõigud õhukesteks viiludeks ning kallake peale alles jäänud marinaad. Komplekteerige burger.