Suupiste-kiluleivad Leiburi Ruksiga
4 viilu | Leiburi Ruksi idandatud teradega |
2 tk | keedetud muna |
50 g | võid |
4-6 tk | vürtsikilu liblikfileed |
hakitud tilli | |
rohelist sibulat | |
musta pipart |
Juhend:
Siin on Eesti traditsioonilised ampsud pisut teistmoodi kuues, kahe leivahõlma vahel.
Haki keedetud munad peeneks koos toasooja võiga. Soovi korral kasuta või asemel majoneesi või hapukoort.
Määri munavõi leivaviiludele ja puista peale maitserohelist ning soovi korral pipart.
Laota pooltele viiludele vürtsikilu, aseta teine viil ettevaatlikult kiluleiva peale ja suru kergelt kokku.
Lõpuks lõika terava noaga soovitud suurusega kolmnurgad ja serveeri.
Leiburi Rukside hulgast leiad nii klassikalist kui seemnetega täisteraleiba, igaüks neist annab sellele traditsioonilisele kiluleivale oma maitsenüansi. Katseta ja naudi!
Kui soovid eriti pidulikke võileibu, lõika koorik ära – neid saad kasutada eraldi näiteks küüslaugu- või ürdileibade valmistamiseks.