Võileivad kiirelt marineeritud valge kalaga
Kogus: | 2 võileiba |
Valmistamisaeg: | 3 minutit |
2 viilu | Leiburi röstsepikut |
100 g | valge kala fileed (nt vimma- või siiafilee) |
1 sl | värsket tilli |
1 tl | sidrunist pressitud mahla |
0,5-1 tl | mahedat sinepit |
1 tl | Kreeka jogurtit või hapukoort |
toasooja võid | |
soola, pipart, suhkrut |
Juhend:
See võileib on eriline, sest koosneb küll ise marineeritud kalafileest, kuid kogu valmistamisprotsess võtab aega maksimaalselt 3 minutit. Rösti lihtsalt saiaviilud krõbedaks (tänu õhukesele viilule on sai veel eriti krõbe!), samal ajal marineeri kala umbesminutijagu ning siis serveeri seda juba soojal saiaviilul.
Tee nii:
Pane kalafileeviilud kaussi, lisa sool-pipar, paar tera suhkrut, till ning sidrunimahl, sega. Seejäre lisa segades juurde sinep ja jogurt. Lase minutijagu kalal maitsestuda. Määri röstsaiadele või ning kata kalaviiludega. Raputa peale täiendavalt sool-pipart ja tilli.