Leiburi OatFit Kaeraröst on Eesti Parim Pagaritoode 2019

25.3.2019

21. ja 22. märtsil hindas  konkursi Eesti Parim Toiduaine hindamiskomisjoni selleaastaseid uusi toidutooteid. Pagaritoodete alagrupis saavutas võidu ja õiguse kanda hõbemärki Eesti Parim Pagaritoode 2019 Leiburi tervislik Kaeraröst OatFit, mis sisaldab tervelt 51% täisterakaera.

Tänavu 25. juubelit tähistaval Eesti Parima Toiduaine konkursil osaleb 180 Eesti toiduainet ja jooki, millest 118 esitasid Eesti suured toidutootjad ning 62 toodet osaleb piirkondlike väikeettevõtete konkursil.

Tooteid hindab komisjon, kuhu kuuluvad kokad, õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõud, toitumisteadlased, järelvalveasutuste ja kaubandusettevõte esindajad ning teised toiduga töötavad asjatundjad. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu. Üldkonkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer.

Leiburi OatFit Kaerarösti pidas hindamiskomisjon hõbemärgi vääriliseks seetõttu, et vaatamata väga kõrgele kaerasisaldusele, mis tõstab toote tervislikke omadusi, on röstsai äärmiselt meeldiva maitse ja õhulise tekstuuriga.

Konkursi kuldmärgi saanud võidutoode kuulutatakse välja 24. aprillil toimuval Toiduainetööstuse aastakonverentsil.
Üks konkursi 25-aastase ajaloo jooksul tunnustatud toiduaine pälvib juubeliaasta puhul ka eriauhinna – Eesti Parim Toiduaine 25 Grand Prix tiitli.