Leiburi Rukkipala idandatud rukkiteradega on Eesti Parim Pagaritoode 2022

27.4.2022

Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldas sel aastal juba 28. korda tootekonkursi „Eesti Parim Toiduaine”, mille eesmärgiks on tutvustada tarbijatele uusi tooteid ning innustada tootjaid tegelema tootearendusega.

Konkursi hindamiskomisjoni kuuluvad toiduteadlased, toitumisnõustajad, toiduajakirjanikud ning kaupmehed, kes kõik läbivad enne hindamist sensoorika-alase koolituse. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu.

Kokku osales tänavu konkursil 66 ettevõtet 161 tootega. Parimad toiduained kuulutati pidulikult välja 20. aprillil toimunud Toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Eesti Parim Pagaritoode 2022 on Leiburi Rukkipala idandatud rukkiteradega – see on Eesti armastatuima rukkileiva uus tervislik pereliige, millele annavad pehmuse ja loomuliku magususe idandatud rukkiterad. Toode sisaldab 82% täisterarukkijahu, on rikas kiudainete poolest ja valmistamisel ei ole lisatud suhkrut.
Võitja hakkab kandma hõbemärki Eesti Parim Pagaritoode 2022.

Loe tootest lähemalt siit.