Hõrgud palad

5 viilu Rukkipala Hõrk ja õhuke
400 g veisehakkliha
1 väike shalottsibul
1 väike kimp murulauku
30 g parmesani viiludena
2-3 redist
soola, pipart
2 spl Dijoni sinepit
2 dl majoneesi
2 spl mett
200 g krevette
2 spl värskelt riivitud mädarõigast
2 keedetud muna
1 dl köögikoort
1/2 kimpu harakputke
1 spl valget balsamiäärikat
soola
2 avokaadot
100 g purustatud mandleid
2 väikest sibulat
3 spl oliivõli
1 sidruni mahl ja riivitud koor
soola
musta pipart

Juhend:

Pakume kolm imelist ideed valmistada hõrgust ja õhukesest Rukkipalast hõrgud suupisted.

Tartar-sinepileivad on klassikaline kombinatsioon. Tartari jaoks hakkige sibul ja murulauk hästi peeneks ning segage hakklihaga, maitsestage.
Teralise sinepimajoneesi valmistamiseks segage Dijoni sinep, majoneesi ja mesi.
Kandke hakklihasegu leibadele ja kaunistage mõne rediseviilu ja juustulaastu ning maitserohelisega. Kui soovid pehmemaid palasid, võid leivad enne korraks puljongisse kasta.

Krevetileibade tarbeks hakkige krevetid ja muna ning segage kõik komponendid, maitsestage. Jagage segu (soovi korral röstitud) leivaviiludele ja kaunistage tervete ürtide ja mõne suurema krevetiga.

Mandli-avokaadoleibade valmistamiseks koorige ja viilutage sibul ning kuumutage see kergelt oliivõlis, lisage mandlid. Hetke pärast lisage sidrunimahl ja riivitud koor, maitsestage. Koorige avokaadod ja lõigake õhukesteks viiludeks. Määrige mandlimass (soovi korral röstitud) leivaviiludele, peale asetage akokaadoviilud. Maitsestage värskelt jahvatatud pipraga.