Kitsejuustu-baklažaaniburger

4 tk Leiburi Brioche burgerikuklit
4 paksemat viilu kitsejuustu
1 spl oliiviõli
1-2 baklažaani ehk munataime
1/2 sidruni mahl
soola
2 spl oliiviõli
1 tl punane sibul
2 spl punase veini äädikat
0,5 tl suhkrut
0,5 tl soola
2 tk fenkolit
1 väike pea lillkapsast
soola, õli
2 dl hapupiima
1 spl harissa't
soola, suhkrut
musta pipart
sibulavarsi

Juhend:

Selle taimse burgeri saladus peitub kitsejuustu ja baklažaani kombinatsioonis, millele annab tulisust harissa kaste.

Lõigake kuklid pooleks, tilgutage kitsejuustule oliiviõli ning jätke ootama.
Viilutage baklažaan ja pange viilud väiksemale vaagnale. Lisage sidrunimahla, soola ja oliiviõli.
Viilutage punane sibul ning segage juurde äädikas, suhkur ja sool. Laske maitsestuda.
Lõigake fenkol sektoriteks ja tükeldage lillkapsas. Lisage kaussi köögiviljadele soola ja natuke õli.
Segage kastme komponendid kausis läbi ja jätke ootama.
Grillige lillkapsas ja fenkolid, kuni nad omandavad kauni värvuse. Grillige ka baklažaani- ja kitsejuustuviilud mõlemalt poolelt.
Soojendage burgerikuklid. Pange burger kokku baklažaanist, kitsejuustust, marineeritud punasest sibulast ja kastmest ning nautige.