Kitsejuustu-baklažaaniburger
4 tk | Leiburi Brioche burgerikuklit |
4 paksemat viilu | kitsejuustu |
1 spl | oliiviõli |
1-2 | baklažaani ehk munataime |
1/2 | sidruni mahl |
soola | |
2 spl | oliiviõli |
1 tl | punane sibul |
2 spl | punase veini äädikat |
0,5 tl | suhkrut |
0,5 tl | soola |
2 tk | fenkolit |
1 väike pea | lillkapsast |
soola, õli | |
2 dl | hapupiima |
1 spl | harissa't |
soola, suhkrut | |
musta pipart | |
sibulavarsi |
Juhend:
Selle taimse burgeri saladus peitub kitsejuustu ja baklažaani kombinatsioonis, millele annab tulisust harissa kaste.
Lõigake kuklid pooleks, tilgutage kitsejuustule oliiviõli ning jätke ootama.
Viilutage baklažaan ja pange viilud väiksemale vaagnale. Lisage sidrunimahla, soola ja oliiviõli.
Viilutage punane sibul ning segage juurde äädikas, suhkur ja sool. Laske maitsestuda.
Lõigake fenkol sektoriteks ja tükeldage lillkapsas. Lisage kaussi köögiviljadele soola ja natuke õli.
Segage kastme komponendid kausis läbi ja jätke ootama.
Grillige lillkapsas ja fenkolid, kuni nad omandavad kauni värvuse. Grillige ka baklažaani- ja kitsejuustuviilud mõlemalt poolelt.
Soojendage burgerikuklid. Pange burger kokku baklažaanist, kitsejuustust, marineeritud punasest sibulast ja kastmest ning nautige.