Kuuba burger
4 | Leiburi Brioche burgerikuklit |
4 | veiselihast burgeripihvi |
4 viilu | keedusinki |
4 viilu | Emmentali juustu |
8 spl | aiolit ehk küüslaugumajoneesi |
4 tl | sriracha kastet |
2 tl | kartulikrõpse |
4 | muna (soovi korral) |
soola ja pipart |
Juhend:
Tšillikaste ja küüslaugumajonees muudavad rammusa Kuuba burgeri mahlaseks. Aromaatne Emmentali juust lisab oma maitsenüansi. Kuuba burgeri üllatuselement on selle vahel krõmpsuvad kartulikrõpsud.
Maitsestage pihvid soola ja pipraga ning küpsetage grillil. Kui olete pihvid ümber pööranud, soojendage grillil ka singiviilud ja tõstke need pihvide peale.
Pange neile lisaks Emmentali juust ning laske juustul sulada seni, kuni pihvi teine pool küpseb.
Röstige kuklid grillil. Praadige kanamunad, kuid vaid ühelt poolt, et kollane jääks vedelaks.
Burgerite kokkupanekul määrige aiolit kukli mõlema poole röstitud lõikepinnale. Pange ülemisele poolele ka sriracha kastet ja selle peale kartulikrõpse.
Kui pihvid on grillitud, tõstke need põhjale ja pange ülemine pool koos kartulikrõpsudega peale.