Kuumad karamellisaiad jahutava vanillijäätisega

4-5 viilu Leiburi Kuldset prantsusepärast rösti
maitse järgi vanillijäätist
1 spl võid
1 spl õli
1 dl heledat Muscovado suhkrut
1 spl vett
1 dl vahukoort
1 toasoe muna

Juhend:

Ei saa olla paremat kooslust kui soe karamell ning külm vanillijäätis. Sellist imehead kokkusobivust tõestab ka see retsept. Karamellikastmesse kastetud saiad, mis seejärel pannil ülepraetud ning koos jahutava jäätisega serveeritud, on meeltmööda nii suurtele kui ka väikestele. Sobivad ideaalselt näiteks nädalavahetuse pannkookide asemel!

Karamellisegu valmistamiseks pane suhkur ja vesi potti ning kuumuta segades, kuni suhkur sulab. Seejärel kuumuta madalal kuumusel veel minutijagu. Lisa segades juurde vahukoor, kuumuta veel paar minutit ning lase segul mõned minutid jahtuda. Seejärel sega juurde klopitud muna.
Kuumuta pannil parajas koguses võid ja õli. Kasta röstsaiad valminud segusse ning küpseta seejärel pannil kiirelt läbi. Serveeri koheselt koos vanillijäätisega.
Soovitus: keegi ei pahanda, kui raputad jäätisele peale veel täiendavalt oma lemmikkommi puru!