Lambaburger ürtidega

1 tk Leiburi burgerikukkel
10 g Selection by Rimi mee sinep
10 g petersell või muu meelepärane ürt
5 g küüslauk
sool, pipar
100 g lambahakkliha
30 g hapukapsas
20 g Rimi punane sibul

Juhend:


Rimi peakokk Jörgen Kohal soovitab – tee nii:

Tõmba Leiburi burgerikukli lõikepinnale õhuke kiht võid.
Viiluta punasest sibulast nii õhukesed viilud kui saad, purusta küüslauk.
Sega kokku hakkliha, purustatud küüslauk, sool, pipar ja hakitud ürdid.
Sega hakkliha tugevalt ca 5 minutit, siis hoiavad burgerikotletid paremini koos. Küpseta ürdikotletid tulel – kõigepealt pruunista mõlemalt poolt ning seejärel jätka järelküpsetamisega vaiksel tulel. Jäta valminud kotletid mõneks ajaks puhkama.
Värsket ürti saad hiljem lisada ka burgeri sisse.

Pruunista kuklipooled grillil keskmisel kuumusel ja ehita sellele kõikidest komponentidest tõsine burger, mille oled ära teeninud.