Lihavõttepühade lambaburger
4 tk | Leiburi burgerikuklit seesamiseemnetega |
400 g | küpset talle- või lambapraadi |
1 spl | võid või margariini |
1/2 dl | hakitud ürte (nt rosmariini, tüümiani, münti) |
2 spl | seesamiseemneid |
1 pakk | viilutatud halloumi juustu |
2 dl | aiolit |
kurgiviile | |
tomativiile |
Juhend:
Lihavõttepühadest üle jäänud lambapraad sobib suurepäraselt hamburgeri valmistamiseks. Ja see käib lihtsalt!
Lõigake küpsest lambapraest laaste. Kuumutage pool rasvast pannil ja tõstke peale pool lihakogust. Küpsetage liha, kuni see on omandanud pisut värvi.
Kallake liha kaussi ja hoidke soojas. Praadige samal moel ka ülejäänud liha. Kallake lõpuks kogu liha pannile ja riputage peale hakitud ürte ja seesamiseemneid. Segage.
Pühkige pann puhtaks ja röstige halloumi viile, kuni nende pind teise värvi omandab. Röstige pannil ka burgerikuklite lõikepooli.
Pange hamburger kokku. Määrige kukli põhja röstitud pinda aioliga ning tõstke peale salat ja tomativiilud, halloumi, lambaliha, aioli ja kurk. Tõstke ülaosa burgeri peale.