New Yorgi pitsaburger
4 | Leiburi Brioche burgerikuklit |
4 tk | veiselihast burgeripihvi |
1 pall | pühvli-mozzarella neljaks osaks lõigatuna |
2 dl | purustatud tomatit |
1 | peenestatud küüslauguküüs |
1 spl | värskeid tüümianilehti |
24 | õhukest viilu salaamit või muud sarnast vorsti |
1 dl | riivitud mozzarella’t |
1/2 kimpu | värsket basiilikut |
soola ja pipart |
Juhend:
New York on tuntud oma maitsvate pitsade poolest ja seegi burger on inspiratsiooni ammutanud just sealt. Burgeri vahelt leiate pitsadest tuttava naudinguküllase maitsemaailma.
Segage purustatud tomati hulka peenestatud küüslauk ja tüümianilehed. Maitsestage tugevalt soola ja pipraga. Kandke tomatikaste ühtlaselt kuklite lõikepindadele ja puistake mozzarella tükid ühtlaselt kastmele.
Asetage riivitud juustu peale salaamiviilud nii, et salaami kataks juustu ja kastme.
Küpsetage saiu keskmise kuumusega pannil, salaamiga pool all, kuni vorst on küpsenud. Röstige veel hetkeks ka kuklite välispinda ja pange kuklid kõrvale. Maitsestage pihve soola ja pipraga ning küpsetage kuumal pannil või grillil keskmisele küpsusastmele. >
Tõstke pihvid kuklipõhjade peale ning pange pihvile lisaks pühvli-mozzarella’t ning värske basiiliku lehti. Kukli ülemine pool kaaneks peale ja ongi valmis!