New Yorgi pitsaburger

4 Leiburi Brioche burgerikuklit
4 tk veiselihast burgeripihvi
1 pall pühvli-mozzarella neljaks osaks lõigatuna
2 dl purustatud tomatit
1 peenestatud küüslauguküüs
1 spl värskeid tüümianilehti
24 õhukest viilu salaamit või muud sarnast vorsti
1 dl riivitud mozzarella’t
1/2 kimpu värsket basiilikut
soola ja pipart

Juhend:

New York on tuntud oma maitsvate pitsade poolest ja seegi burger on inspiratsiooni ammutanud just sealt. Burgeri vahelt leiate pitsadest tuttava naudinguküllase maitsemaailma.
Segage purustatud tomati hulka peenestatud küüslauk ja tüümianilehed. Maitsestage tugevalt soola ja pipraga. Kandke tomatikaste ühtlaselt kuklite lõikepindadele ja puistake mozzarella tükid ühtlaselt kastmele.
Asetage riivitud juustu peale salaamiviilud nii, et salaami kataks juustu ja kastme.
Küpsetage saiu keskmise kuumusega pannil, salaamiga pool all, kuni vorst on küpsenud. Röstige veel hetkeks ka kuklite välispinda ja pange kuklid kõrvale. Maitsestage pihve soola ja pipraga ning küpsetage kuumal pannil või grillil keskmisele küpsusastmele. >
Tõstke pihvid kuklipõhjade peale ning pange pihvile lisaks pühvli-mozzarella’t ning värske basiiliku lehti. Kukli ülemine pool kaaneks peale ja ongi valmis!