Part ja praemuna

2 viilu Leiburi Saibi
1 küüslauguküüs
2 tl punase veini äädikat
0,5 sibulat
1 pardifilee
2 muna
salatilehti
soola, pipart

Juhend:

Eemalda pardifileelt üleliigsed kelmed ning tee nahale noaga sisselõiked (ühte pidi ja teistpidi, et tekiks ruudustik), seejärel pane pardifilee naha pool all külmale pannile pliidi peale. Pliidi kuumus olgu võimalikult madal. Küpseta seni, kuni pardirasv pannil sulama hakkab ning nahk kuldpruuniks küpseb. Vahepeal vala pannile tekkinud rasv teisele pannile. Pööra filee seejärel teistpidi ning küpseta samuti madalal kuumusel ca 10-14 minutit ning lase kaane all fileel “puhata” mõned minutid. Maitsesta soola ja pipraga. Vala ära (teisele pannile) uuesti pannile tekkinud rasv.

Teisel pannil pardirasvas prae valmis praemunad (soovi korral jäta munakollane vedelaks), maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale. Samal pannil prae klaasjaks punase sibula viilud. Poole pealt lisa pannile punase veini äädikas. Rösti saiad pannil või rösteris ning hõõru need kokku küüslaugu lõikepooltega. Kata saiad sibulaseguga, aseta peale õhukeseks lõigatud pardifileeviilud. Selle peale aseta praemuna ning kõige peale pane mõned salatilehed.