Põdraburger

4 tk Leiburi Brioche burgerikuklit
450 g põdrahakkliha
150 g tükeldatud peekonit
2 dl majoneesi
1/2 dl pohli
1 tl värskeid tüümianilehti
100 g kukeseeni või šampinjone
2 spl võid
1/2 dl palsamiäädikat
1 viilutatud tomat
1 pea jääsalatit
soola ja pipart

Juhend:

Põdraburgeri peamised komponendid saadakse otse metsast! Pohlad lisatakse majoneesi hulka ja kukeseened praetakse hamburgeri vahele krõbeda peekoni kaaslaseks. Enam pole vaja täiuslikku burgerit jahtida – siin see on!

Segage omavahel majonees, pohlad ja tüümian. Maitsestage vajaduse korral soola ja pipraga.
Praadige peekon pannil krõbedaks ning tõstke taldrikule majapidamispaberile nõrguma.
Viilutage seened ja pruunistage võis. Lisage juurde äädikas ning keetke, kuni vedelik on täiesti kadunud. Maitsestage soola ja pipraga.
Vormige põdrahakklihast neli võrdse suurusega pihvi, maitsestage soola ja pipraga ning küpsetage või grillige keskmise küpsusastmeni.
Röstige kuklid ahjus või pannil ning komplekteerige burger retseptis nimetatud komponentidest.