Rikkad rüütlid
8 viilu | Kuldne Brioche röstsaia |
2 | väikest muna |
200 ml | piima või koort |
2-3 spl | suhkrut |
1 tl | kaneeli |
1 tl | kardemoni |
viigimarju | |
2 | pirni |
30 g | võid |
1 spl | suhkrut |
1 tl | kaneeli |
100 g | fariinsuhkrut |
100 ml | vahukoort |
50 g | võid |
0,5 tl | meresoola |
Juhend:
Imeline pühadeaja hommikusöök: rikkad rüütlid ahjupirni ja karamellikastmega.
Neljale-viiele sööjale.
Lõika esmalt pirnid väikesteks sektoriteks ja tõsta need ahjuvormi. Aseta pirnide peale väiksed võitükid ning puista üle suhkru ja kaneeliga. Sega kõik mõnusalt läbi ja küpseta 15–20 minutit 180-kraadises ahjus.
Soolakaramellikastme jaoks vala väiksesse potti koor, fariinsuhkur ja võitükid. Kuumuta ja lase 5–6 minutit podiseda, kuni kaste pakseneb. Lisa sool ja sega läbi.
Nüüd saiade juurde. Klopi lahti munad, lisa suhkur, piim ja vürtsid. Kasta saiaviilud mõlemalt poolt piima-munasegusse ja prae õlisel pannil mõlemalt poolt läbi. Serveeri koos pirnisegu, karamellikastme ning viigimarjadega.