Röst kõrvitsahummusega

1 viil Leiburi Köögiviljarösti
3 spl kõrvitsahummust
1/2 dl feta juustu
1/2 tl suitsutatud paprikapulbrit
2 spl granaatõunaseemneid
värsket piparmünti
koriandrit
2 dl kõrvitsatükke
2 dl kikerherneid
1/2 sidruni mahl
2 spl tahhiinit
2 tk küüslauguküünt
1/2 dl oliivõli
soola

Juhend:

Proovige vahelduseks hummust hoopis kõrvitsast!
Kõrvitsahummus feta juustuga on võileival võitmatu kombinatsioon. Ilus hõrgutis on täiuslik granaatõunaseemnetega.

Hummuse valmistamiseks mõõtke kõik komponendid blenderisse ja püreerige ühtlaseks pastaks. Maitsestage. Saadud segu võib tarvitada kohe või säilitada kaanega nõus külmkapis.

Röstitige saiaviil ja määrige sellele paks kiht hummust. Puistake peale murendatud feta ja riputage peale paprikapulbrit. Lisage granaatõunaseemned ning kaunistage piparmündi- ja koriandrilehtedega.