Rukkipala kilu, munapudru ja värske kurgiga
2 viilu | Rukkipala |
võid | |
6 tk | vürtsikilufileed |
6 viilu | värsket kurki |
rohelist sibulat | |
musta pipart | |
1 | muna |
1-2 sl | kohvikoort |
1 sl | võid |
soola |
Juhend:
Kosutav võileib hommikusöögiks või vahepalaks! Vürtsikilu on alati hästi kokku sobinud munaga – selles võileivaretseptis esineb muna aga hoopis koheva munapudruna, mis muudab selle ampsu parajalt kõhtutäitvaks!
Valmista munapuder: sulata väikeses kastrulis või, lisa muna, koor ja sool ning klopi madalal kuumusel seni, kuni segu hüübib.
Rösti Rukkipala kaks poolt koos, määri viiludele või. Laota peale vürtsikilufileed, kurgiviilud ja munapuder. Raputa üle rohelise sibula ja musta pipraga.