Rukkipala külmsuitsu forelliga

2 viilu Rukkipala
30 g toorjuustu
idusid
80 g külmsuitsu forelli
rukolat
1/3 sidrunit

Juhend:

Toidustilist Hanne Paljak Hanne soovitab, et kuigi tavaliselt peetakse kalaga hästi sobivaks saia, on see arvamus ajale jalgu jäänud ja tegelikult sobib kalaga kokku hästi ka leib. Hõrgule ja õhukesele täisterast Rukkipalale passib katteks hästi tillimaitseline- või ürtidega toorjuust. Peale peotäis idusid, näiteks mahedat idutriot. Peaosas on külmsuitsu forell, juurde rukolat ja sidrunit ning täistera võileib ongi valmis. Lihtne, valmib kiiresti ja samas maitsev.
Selle võileiva valmistamiseks ei pea hõrku ja õhukest Rukkipala isegi eelnevalt röstima, kuna see on hea õhuke ja sobib koheselt ampsamiseks.