Rukkipala MerMeri räimedega
10 viilu | Rukkipala |
1 kg | värskeid räimi |
6 dl | vett |
0,5 dl | 30%-list äädikat |
3 dl | hapukoort |
2 dl | mädarõikamaitselist majoneesi |
3 tl | inglise sinepit |
2 | rabarberivart |
peotäis tilli | |
peotäis murulauku | |
soola | |
pipart | |
suhkrut | |
2 | pisemat punast sibulat |
1 spl | vahuveiniäädikat |
Juhend:
Puhasta räimed ja jäta mõneks tunniks kuni üleöö marinaadi, mis koosneb 6 dl veest ja 0,5 dl 30%-lisest äädikast.
Sega kokku kaste umbes 3 dl paksust hapukoorest, 2 dl mädarõikamaitselisest majoneesist, 2-3 tl inglise sinepist. Haki sisse kaks suuremat rabarbrivart, punt tilli ja murulauku, lisa soola, pipart ja pisut suhkrut ka. Sega läbi. Puhasta nüüd räimed ka selgroost ja pane segusse. Süüa võid juba mõne tunni pärast, aga kõlbab suisa mitu päeva.
Serveeri Rukkipalal ja kaunista veidi vahuveiniäädikas seisnud punase sibulaga.