Rukkipala MerMeri räimedega

10 viilu Rukkipala
1 kg värskeid räimi
6 dl vett
0,5 dl 30%-list äädikat
3 dl hapukoort
2 dl mädarõikamaitselist majoneesi
3 tl inglise sinepit
2 rabarberivart
peotäis tilli
peotäis murulauku
soola
pipart
suhkrut
2 pisemat punast sibulat
1 spl vahuveiniäädikat

Juhend:

Puhasta räimed ja jäta mõneks tunniks kuni üleöö marinaadi, mis koosneb 6 dl veest ja 0,5 dl 30%-lisest äädikast.
Sega kokku kaste umbes 3 dl paksust hapukoorest, 2 dl mädarõikamaitselisest majoneesist, 2-3 tl inglise sinepist. Haki sisse kaks suuremat rabarbrivart, punt tilli ja murulauku, lisa soola, pipart ja pisut suhkrut ka. Sega läbi. Puhasta nüüd räimed ka selgroost ja pane segusse. Süüa võid juba mõne tunni pärast, aga kõlbab suisa mitu päeva.
Serveeri Rukkipalal ja kaunista veidi vahuveiniäädikas seisnud punase sibulaga.