Rukkipala Seto tsäimaja seenesalatiga
2 tk | Leiburi Rukkipala |
50 g | seeni (soolatud, marineeritud või hapendatud) |
1 | väiksem sibul |
2-3 sl | hapukoort |
tilli | |
lehtsalatit | |
2 | bataati |
2 | punast sibulat |
3-4 | väikest tervet seent |
Juhend:
Marlin Lõvi ja Õile Kallari Eesti Toiduteel asuvast Seto Talumuuseumi tsäimajast teevad Rukkipala võileva seenesalatiga.
“Miks me valisime just seened? Eelkõige ikka sellepärast, et vahest lihtsalt tahaks ühte mõnusat seeneampsu. Kuna seeni pole metsast saada aastaringselt, siis üritame sellega näidata ka seda, et alati on mõttekas seentest hoidiseid teha. Olgu need seened siis marineeritud, soolatud, praetud ja purki pandud või hapendatud, saab neid kasutada rohkem kui ühel-kahel-kolmel viisil!”
Kui kasutad soolaseeni, pane need kõigepealt külma puhtasse vette likku. Haki sibul ja till. Seejärel tükelda seened, lisa hakitud sibul, till ning hapukoor ja sega. Enne leivale panekut lase salatil mõnda aega külmikus „tõmmata.“
Rösti Rukkipala. Laota leivale lehtsalat ja kata see korraliku seenesalati kihiga. Silmailuks ja omaette maitseelamuseks lisa seenesalati peale frititud bataadiribasid ja punast sibulat. Garneeringuks kasuta marineeritud kukeseeni ja tilli.