Ruks seemneleib karulaugupestoga

2 viilu Leiburi Ruks seemneleiba
5-10 tk marineeritud kirsstomateid
80 g karulaugu lehti
70 g India pähkeid
70 g parmesani
80 ml oliiviõli
1/3 tl meresoola
soovi korral tšillit

Juhend:

Igal aastal kohustuslik võileib – värske karulaugupestoga. Eriti mõnusaks teevad selle võiku krõmpsud seemned, mida on Ruksi seemneleivas lausa 10%!

Valmista pesto:
Vala India pähklid ahjupannile ja aseta need 200 kraadi juurde 8—10 minutiks röstima – nii saavad pähklid veelgi täidlasema maitse. Võid pähkleid ka pliidi peal kuumal pannil röstida. Lase pähklitel jahtuda.
Vala pähklid blenderisse või köögikombaini, lisa karulaugulehed, parmesanitükid, oliiviõli ja sool. Soovi korral ka ¼ tšillikauna.
Töötle, kuni saad mõnusa rohelise kreemi. Serveeri Ruksi seemneleival koos marineeritud tomatitega.