Seemnekuklid kanepimäärdega
2-3 tk | Leiburi Seemnekuklit |
200 g | kooritud kanepiseemneid |
3 | suurt sibulat |
75 g | võid või õli |
soola, pipart |
Juhend:
Ajalooliselt Lõuna- ja Ida-Eesti köögis tuntud kanepiseemnetest määret, mida on kutsutud kanepitambiks või -tembiks, jursiks või ruustliks, võib julgelt katsetada võileivakattena ka tänapäevases köögis. Praetud sibul lisab maitserikkust.
Kui kasutada või asemel õli, sobib ka taimetoitlaste menüüsse.
Rösti esmalt kuival kuumal pannil seemneid u 7-8 minutit. Lase jahtuda.
Seejärel koori ja haki sibul väikesteks tükkideks ning hauta u 20 minutit koos võiga pannil pehmeks. Lase jahtuda ja vala köögikombaini. Lisa sibulasegule kanepiseemned ning töötle kõik kreemjaks. Serveeri pehmel kuklil ja naudi kodurestorani võlusid!