Seemnekuklid kanepimäärdega

2-3 tk Leiburi Seemnekuklit
200 g kooritud kanepiseemneid
3 suurt sibulat
75 g võid või õli
soola, pipart

Juhend:

Ajalooliselt Lõuna- ja Ida-Eesti köögis tuntud kanepiseemnetest määret, mida on kutsutud kanepitambiks või -tembiks, jursiks või ruustliks, võib julgelt katsetada võileivakattena ka tänapäevases köögis. Praetud sibul lisab maitserikkust.
Kui kasutada või asemel õli, sobib ka taimetoitlaste menüüsse.

Rösti esmalt kuival kuumal pannil seemneid u 7-8 minutit. Lase jahtuda.
Seejärel koori ja haki sibul väikesteks tükkideks ning hauta u 20 minutit koos võiga pannil pehmeks. Lase jahtuda ja vala köögikombaini. Lisa sibulasegule kanepiseemned ning töötle kõik kreemjaks. Serveeri pehmel kuklil ja naudi kodurestorani võlusid!