Suvepidude lõhehamburger
4 tk | Leiburi burgerikuklit seesamiseemnetega |
3 tk | tomatit |
6 tk | sibulavart |
1/2 potti | lehtpeterselli |
1/2 tl | soola |
1/4 tl | musta pipart |
900 g | puhastatud lõhefileed |
1 dl | teriyaki kastet |
2 spl | seesamiseemneid |
rohelist salatit |
Juhend:
Suursugune lõheburger üllatab, ühendades tuttavad suvised maitsed Jaapani teriyaki’ga.
Esmalt valmistage tomatisalsa: poolitage tomatid ja eemaldage seemned, hakkige tomatid, sibulavarred ja lehtpetersell.
Tõstke pool rohelisest sibulast kaussi ootama. Segage ülejäänud köögiviljad teises kausis. Lisage soola ja musta pipart ning laske muude ettevalmistuste ajal maitsestuda.
Eemaldage lõhe nahk. Lõigake kala u 4 × 5 cm tükkideks ja tõstke kergelt määritud ahjupannile. Määrige kala teriyaki kastmega ja puistake peale seesamiseemneid.
Pange pann 10 minutiks 200-kraadisesse ahju. Röstige burgerikukli lõikepinnad. Pange burger kokku, tõstes põhjale esmalt salatit, sellele lõhetükid, hakitud roheline sibul ja tomatisalsa.
Serveerige lopsakad burgerid kohe.