Taimne burger kikerhernekotletiga

4 tk Leiburi burgerikukkel kliidega
240 g kikerherneid (konserv)
40 g riivitud porgandit
10 g hakitud küüslauku
30 g seesamiseemneid
20 g päevalilleseemneid
40 g nisujahu
1 tl vürtskõõmneid
1 tl paprikapulbrit
1 tl jahvatatud koriandrit
sidrunimahla
4 viilu Cheddar juustu
4 viilu tomatit
4 tk muna
rukolat
100 g punast kapsast
100 g peakapsast
10 g murulauku
10 g toiduõli
laimimahla
soola, suhkrut
50 g punast sibulat
50 g õunaäädikat
50 ml vett
1 tk loorberileht
soola, suhkrut, õli

Juhend:

Tee nii:
Kotletid:
Riivi porgand ja pigista üleliigne mahl välja, tükelda küüslauk. Kurna ja purusta kikerherned kahvliga, lisa porgand, küüslauk ja seemned ning sega. Maitsesta segu paprikapulbri, värtsköömnete, koriandri, sidrunimahla ja soolaga.
Jaga segu neljaks võrdseks osaks ja vormi 4 kotletti. Kuumuta pannil õli ja prae kotletid mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Kapsasalat:
Lõika kapsad peenikesteks ribadeks, lisa sool ja tambi kausis pehmeks. Lisa kapsale hakitud murulauk, laimimahl ja õli.
Marineeritud sibul:
Kuumuta vesi keemiseni, lisa äädikas ja suhkur. Lõika sibul õhukesteks ratasteks. Pane sibulaviilud marinaadi ja jäta maitsestuma. Enne serveerimist tõsta marinaadist välja köögipaberile ja tahenda.
Kaste:
Koori kurk ja riivi peene riiviga. Haki münt ja petersell peeneks. Sega omavahel hapukoor, majonees, kurk ja ürdid ning maitsesta laimimahla ja soolaga.
Hamburger:
Valmista 4 härjasilma.
Määri burgerikukli pooltele õhuke kiht võid ja grilli. Määri mõlemale kuklipoolele kastet, tõsta alumisele kuklipoolele rukolat ja kapsasalatit. Selle peale aseta kotlet, juust, tomat, praetud muna ja marineeritud sibul. Kata pealmise kuklipoolega ja serveeri kohe.