Tuunikala-ricottaleivad

Kogus: 2 võileiba
Valmistamisaeg: 3 minutit
2 viilu Leiburi Rukkipala
4 sl värsket basiilikut
4 sl ricotta kohupiima
0,5 tl palsamiäädikat
2 tl oliiviõli
0,25 tl roseepipart
2 sl tuunikala
pisut sidrunist pressitud mahla
soola

Juhend:

Kui ricottale lisada meelepäraseid lisandeid, siis võib sellest valmistada kõige maitsvavamaid võileivamäärdeid. Seegi retsept ei erine omasugustest, sest tuunikala, basiilikulehtede ja sidrunimahlaga rikastatud ricotta sobib ideaalselt võileivakatteks.

Tee nii:
Haki basiilik hästi peeneks ning sega kokku ricotta, palsamiäädika, oliiviõli, purustatud roseepipra ja tuunikalaga. Maitsesta sidrunimahla ja soolaga ning määri kate röstitud Rukkipala viiludele. Raputa peale täiendavalt pisut oliiviõli ja roseepipart.