Vegeburger kale ja avokaadoga
1 tk | Leiburi burgerikukkel |
1 tk | küüslauguküüs |
1 tl | sidrunimahla |
1 tl | soola |
60-80 g | sojajogurit |
1 tk | taimne burger (nt porgandi-, peedi, oa- või kikerhernekotlet) |
2 spl | hummust |
2-3 | lehte kalet (lehtkapsast) |
1/2 | avokaadot |
1/2 | tomatit |
idusid |
Juhend:
Kõigepealt valmista kaste: sega omavahel jogurt, sidrunimahl ja peenestatud küüslauk.
Haki lehtkapsas ja hõõru seda tugevalt sõrmede vahel soolaga pehmemaks.
Kuumuta oma lemmik valmisburger kiirelt pannil või praeahjus ja ära unusta ka kuklipooli – nii saad mõnusa krõbeda pealispinna.
Määri mõlemale kuklipoolele hummust, aseta alumisele poole peale burger, kapsas, tomati- ja avokaadoviilud.
Jaga kaste ühtlaselt kõige peale, siis lisa idud ja kata pealmise kuklipoolega ning naudi soojalt.