Innovaatiline leivatoode Eestis – Leiburi uus koorikuta palaleib, mis sobib nii võileivaks kui pitsapõhjaks

24.4.2024

Leibur, Eesti juhtiv leivaküpsetaja, mis on tuntud oma pikaajaliste traditsioonide ja innovaatiliste lähenemiste poolest, teatab uue tootesarja Flaffi lansseerimisest. Flaffi on pehme palaleib, mis on loodud spetsiaalselt noorematele tarbijatele arvestades nende maitse-eelistusi ja tarbimisharjumusi. Uus palaleib on ühtlasi ka loogiline uus sõsar turuliidrile Rukkipalale ja tuntud tootesarjadele Röst, Ruks ja Saib.

Flaffi valmistamisel kasutatakse kvaliteetset nisu- ja kaerajahu, mis on rikas kiudainete poolest ja toetab tervislikku toitumist. “Flaffi on palaleib, kuid uudsena ilma kõva koorikuta,“ sõnab Leiburi tootearendaja Nele-Riin Koskaru, “Flaffi tugevus on selle pehmus.” Leiva pehme tekstuur ja neutraalne maitse muudavad selle ideaalseks maitsete kandjaks ning sobitub hästi kergete palade tarbimistrendi, kus erinevad rikkalikud ja tervislikud katted – nagu näiteks avokaado ja muna – koos leivaga moodustavad toitaineterikka eine. 

Leiburi tegevjuht Ott Neeme märkis, et Flaffi tootearendus on suurepärane näide ettevõtte pühendumusest innovatsioonile. “Laia maailma mõjutused ja eri kultuuride toidulauad on noortel hästi teada. Flaffi on osa meie laiemast strateegiast hoida oma tarbijate maitsete muutumisega sama tempot ning pakkuda neile kodusest toorainest tehtud, kuid toidutrende jälgivaid tooteid,” sõnas Neeme.

Flaffi on saadaval aprilli keskpaigast Selveri, Prisma ja COOP-i lettidel üle Eesti. Leibur julgustab kõiki proovima seda uut ja põnevat toodet, mis rikastab igapäevast leivavalikut ja pakub uusi maitseelamusi.

AS Leibur on Eesti juhtiv ja vanim pagaritööstus, kellele kuulub ligi kolmandik siinsest pagaritööstuse turust. Leiburi tehas, mis asub Tallinnas Leiva tänaval, varustab regiooni, kus elab umbes 30 miljonit inimest. Lisaks Eestile valmistab Leibur tooteid Soome, Rootsi, Norra, Läti ja Leedu turule. Leibur ekspordib kontsernisiseselt rohkem kui poole oma toodangust. AS Leibur Tallinna tehasele on omistatud toiduohutuse ja kvaliteedijuhtimissüsteemi BRCGS sertifikaat. Leiburi eesmärk on keskenduda keskkonnamõjude minimeerimisele ja CO2 emissiooni vähendamisele kogu väärtusahelas.

Alates 2015. aastast kuulub Leibur Lantmännen Gruppi.

Lisainformatsioon:

Ott Neeme
AS Leibur
Tegevjuht
E-post: ott.neeme@leibur.ee