Leiburi Leivategu võiduleib on müügil!

16.5.2016

Kohaliku leivakultuuri edendamiseks korraldab Eesti vanim leivaküpsetaja Leibur iga-aastaselt konkursi parima kodus küpsetatud leiva leidmiseks. Võiduleib lisatakse Leiburi tootevalikusse ja muutub kättesaadavaks kõikidele eestimaalastele.
2015. aasta oli “Leiburi Leivategu” konkursi ajaloos erandlik, sest esimest korda pidid võistlejad küpsetama peenleiba ja esmakordselt sai konkurss meesvõitja -Pärnumaa leivaküpsetaja Allan Toodo!

Koduleibade valikusse lisandub 17. mail Allani peenleib pomerantsiga.

Allani peenleib A4Allan Toodo pääses konkursi finaali kaks aastat järjest: 2014. aastal jäi ta finaalis teiseks, kuid eelmisel aastal tuli kindel võit. Allani leiva eripäraks ja võiduvõtmeks sai pomerantsi kasutamine, kusjuures tema jaoks oli peenleiva küpsetamine esmakordne katsetamine. Allan2015

“Olen minu retsepti järgi Leiburi poolt küpsetatud leivaga väga rahul – selle maitse on küllaltki minu käsitsi
küpsetatud leivale sarnane. Uhke on olla, kuigi ma ei ole veel asja suurusest lõplikult aru saanud,” jagas muljeid Allan Toodo. Tema sõnul oli ka tuttavate tagasiside kiitev ning ta usub, et esimesed partiid ostetakse kiiresti ära. “Pärnus kindlasti, sest mul on üsna suur tutvusringkond – ennustan väga head läbimüüki!” lisas Toodo.

“Pomerants ehk mõruapelsin on Eesti leivavalikus unikaalne tooraine, mis annab leivale põneva – veidi mõrkja, aga samas mahlaka nüansi, mis haakub hästi peenleiva magushapu maitsega.

Allani peenleib on e-ainete vaba, traditsiooniliselt kääritatud juuretisega ja kiudainerikas – kiudaineid on tootes enam kui 6% ning kõrgem kiudaine sisaldus on hea seedimisele.

Kliki tootepildil ja tutvu lähemalt: