Kolm pidupäeva võileiba

Valmistusaeg

30 min

Kogus

8

Valmista oma pidupäeva menüüsse kolm erinevat kodumaitselist leiba. Lisandite hulka kuuluvad peeditartar sinihallitusjuustuga, lõhe kastmes koos vanaema kurkidega ja veiseliha kõrvale küpsetatud seened.

Valmistusaeg

30 min

Kogus

8

Valmista oma pidupäeva menüüsse kolm erinevat kodumaitselist leiba. Lisandite hulka kuuluvad peeditartar sinihallitusjuustuga, lõhe kastmes koos vanaema kurkidega ja veiseliha kõrvale küpsetatud seened.

Koostisained

Peedi tartar ja sinihallitusjuustu võileivad

  • 8 viilu Rukkipala
  • 6 küpset, keskmise suurusega peeti
  • 1/4 väikest punast sibulat
  • 1 roheline sibul
  • 1 tl kapparid
  • 2 spl hakitud peterselli
  • 2 tl Dijoni sinepit
  • 1 tl Worcestershire'i kastet
  • 2 tl oliiviõli
  • soola ja musta pipart maitse järgi
  • 4 spl võid või majoneesi
  • 100 g sinihallitusjuustu
  • Ürdid

Graavilõhe ja kurgileib

  • 8 viilu Vaasa rukkileiba
  • 4 supilusikatäit võid
  • 8 salatilehte
  • 8 viilu kastmes või külmsuitsulõhet
  • 1 portsjon kurke
  • Mõned oksad tilli
  • 2 sidruniviilu
  • 1 kurk
  • 1,5 dl vett
  • 1 dl suhkrut
  • 1/2 dl valge veiniäädikat
  • 1/3 tl musta pipart veskist

Veiseliha koos seentega leivad

  • 8 viilu Rukkipala
  • 4 spl majoneesi
  • 1 tl riivitud mädarõigast
  • 8 väikest viilu kitsejuustu, nt Gruyère'i
  • 150 g eeltöödeldud seeni
  • Veskist pärit musta pipart ja soola maitse järgi
  • 24 õhukest viilu veiseliha
  • Mõned oksad rosmariini
  • Mõned jõhvikad

Peedi tartar ja sinihallitusjuustu võileivad

Graavilõhe võileivad

Leivad koos veiseliha ja seentega