Leiburi Rukkipala hakkab kandma Pääsukesemärki

15.1.2018

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojas novembri lõpus toimunud toidutoodete hindamise tulemusel sai Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärgi kandmise õiguse 11 ettevõtte 24 toote hulgas ka Leiburi Rukkipala. Pääsukesemärk näitab lisaks toote kõrgele kvaliteedile ka seda, et toidutoote valmistamisel kasutatud põhitooraine on kasvanud Eestis.

Eesti armastatuim ja ostetuim rukkileib Rukkipala küpsetatakse sel aastal aktsiooni „100 rukkipõldu ja miljon juubelileiba Eestile!“ käigus kogutud kodumaisest juubelirukkist ning kannab juba Eesti 100 juubelimärki.

Pääsukesemärgiga tooteid tarbides saab kindel olla nende toodete heas kvaliteedis ning ühtlasi oma ostude kaudu toetada kodumaist põllumajandust ja toidutootmist.

Tooteid esitati hindamiseks kõigis kuues tootegrupis. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojas toimunud toidutoodete hindamisel hindasid tooteid toiduainetööstuste, teadusasutuste ja -laborite erialaspetsialistidest koosnevad ekspertkomisjonid, kes on saanud hindamise läbiviimiseks EPKK poolt vastava koolituse. Toodete hindamine toimub objektiivsete kriteeriumide alusel, ekspertide isiklikud maitse-eelistused arvesse ei lähe. Objektiivsuse tagamiseks hindavad eksperdid tooteid anonüümselt, ilma et nad teaksid konkreetse toote valmistajat ja kaubamärki.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda on toidukvaliteedimärke välja andnud 1998. aastast alates, selle aja jooksul on kvaliteedimärgi saanud tuhandeid tooteid.