OatFit Kaeraröst bataadimäärde ja kikerhernestega
2 viilu | OatFit Kaerarösti |
2 tk | väikest bataati |
oliiviõli | |
soola | |
1/2 | küüslauguküünt |
1/4 | sidruni mahl |
pipart soola | |
2 spl | hummust |
50-100 g | kikerherneid |
1 tl | suitsupaprika pulbrit |
põldsalatit | |
rukolavõrseid |
Juhend:
Bataadimäärde valmistamiseks koori ja viiluta 2 pisemat bataati, piserda üle oliiviõi ja puista üle natukese soolaga. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 15 minutit.
Lase jahtuda ja tõsta blenderkannu või köögikombaini. Lisa peenestatudküüslauguküüs, sidrunimahl, veidi soola ja pipart ning töötle kreemjaks massiks.
Kikerherned loputa ja kuivata, pihusta peale pisut õli ja paprikapulber ning rösti pannil või ahjus.
Rösti saiaviilud ja määri peale oma lemmikhummust. Kata salati ja bataadimäärdega ning kuhja peale kikerherneid, kaunista võrsetega.
Kui paned katet tagasihoidlikumalt, saad hariliku võileiva – kui rikkalikult, siis mõnusa kerge eine, mida noa-kahvliga süüa.