Röstburgerid veisekotleti ja tartarikastmega
Retsept neljale | |
4 | Leiburi Kaerasepiku pala |
1 | sibul |
2 | küüslauguküünt |
400 g | veisehakkliha |
2 | saiaviilu |
2 sl | mahedat sinepit |
1 | muna |
soola, pipart | |
jahu | |
Kaste: | |
75 g | hapukoort |
75 g | majoneesi |
3 | marineeritud kurki |
suhkrut, soola | |
mahedat sinepit | |
parmesani juustu | |
tilli |
Juhend:
Kastme valmistamiseks haki kurk hästi peeneks ning sega hapukoore ja majoneesiga. Maitsesta soola ja pipraga ning pane kotlettide valmimise ajaks külma maitsestuma.
Kotlettide jaoks haki sibul ja küüslauguküüned peeneks, prae õliga piserdatud pannil klaasjaks ja lisa hakklihale. Peenesta hakklihamassi saiaviilud. Lisa sinep ja muna. Sega. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi massist neli suur lapikut kotletti, veereta neid jahus ja prae mõlemalt poolt.
Määri Leiburi Kaerasepiku palade alumistele viiludele tartarikastet ja säti peale kotletid. Maitsesta sinepiga, riputa juurde veidi tilli ja juustulaaste ning kata teise palapoolega. Serveeri kohe!