Röstsai pošeeritud muna, avokaado ja krõbeda peekoniga
Retsept neljale | |
4 viilu | Leiburi mitmevilja Rösti |
1 | küps avokaado |
12 | suitsupeekoni viilu |
võid | |
Parmesani | |
soola, pipart | |
Pošeeritud muna: | |
1 l | vett |
1 tl | soola |
1 sl | äädikat (30%) |
4 | muna |
Juhend:
Rösti mitmevilja Rösti viilud. Koori avokaado, eemalda südamik ning viiluta õhukesteks viiludeks. Määri röstsaiadele või ja kata avokaado viiludega. Prae peekon pannil mõlemalt poolt krõbedaks ning aseta igale röstsaiale 3 viilu.
Pošeeritud munade valmistamiseks lase liiter vett potis keema ning lisa 1 tl soola ja 1 spl äädikat. Alanda kuumus, et vesi ei keeks väga suurte mullidega. Keeruta potis lusikat nii, et tekiks n-ö. veekeeris, löö muna ettevaatlikult vette ja keeda 4-5 minutit pidevalt vett lusikaga keerutades. Tõsta muna küpsetuspaberile nõrguma. Seejärel valmista sama meetodiga (samas vees) teised munad.
Pane valmistatud muna peekoniviiludele. Tee noaga väike lõhe munadesse, et munakollane kergelt välja voolaks ning moodustaks saiale kastme. Raputa peale soola ja pipart ning kata Parmesani laastudega.
Katseta seda retsepti ka Röst täistera või Saibiga!