Shroom veganburger

4 tk Leiburi Brioche burgerikuklit
4 tk suurt portobello seent
4 tk kooritud ja peeneks hakitud küüslauguküünt
2 spl värskeid tüümianilehti
1 dl oliiviõli
4 spl tumedat palsamiäädikat
2 dl majoneesi
1 dl majoneesi
1 dl Kalamáta oliive
2 dl rukolat
1 dl parmesani juustu õhukeste laastudena
1 tl trühvliõli
1 tk sidruni mahl
soola, pipart

Juhend:

Shroom on taimne burger, mille pihv tehakse hõrgust portobello seenest. Lisaks annaavad seeneburgerile maitset parmesan, Kalamáta oliivid ja mõnusad ürdid. Parim!

Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Segage omavahel majonees ja ühe küüslaugu küüs ning jätke maitsestuma.
Hakkige noaga või blenderis oliivid ning lisage juurde 1 peenestatud küüslauguküüs, 1 spl tüümianilehti ja 2 spl oliiviõli. Pange kõrvale maitsestuma.
Eemaldage käega portobello seene jalg ja pange seened tervena, seene alumine pool üleval, ahjuplaadile küpsetuspaberile.
Raputage peale hakitud küüslauku, tüümianilehti, oliiviõli ja palsamiäädikat. Maitsestage soola ja pipraga. Pange seened 15 minutiks ahju kuumusega 180 kraadi.
Segage trühvliõlist, sidrunimahlast ja oliiviõlist kaste ning maitsestage see soola ja pipraga.
Kui seened on valmis, röstige pannil või ahjus kuklid ning segage salat parmesanilaastudest, rukolast ja trühvliäädikast.
Komplekteerige kõigist komponentidest burger.