Vali targalt - vali täistera!
Teraviljatooted on oluline osa tervislikust toitumisest. Valides täisterast tooted, paraneb oluliselt saadavate süsivesikute kvaliteet, lisanduvad vitamiinid ja mineraalained.
Täisterajahust ja muudest täisterakomponentidest leivad-saiad on ühed kõige olulisemad kiudainete allikad. Eesti toitumissoovituste järgi peakski igapäevaselt eelistama täisteratoorainest valmistatud leiba-saia, et saada päevas vähemalt 35 g kiudaineid. Kiudained kuuluvad süsivesikute hulka ja neil on oluline roll inimese seedetalitluses.
Tihti arvatakse ekslikult, et täisteraleib on ainult see, kust võib leida suuremaid seemneid või teri, mis on justkui tervel kujul. See pole päris õige - tegelikult tähendab täistera pagaritoode ennekõike seda, et see on tehtud täisterajahust, milles on alles hoitud kõik viljateras leiduv kasulik.
Kõrge täisterasisaldusega tooted Leiburi valikus on tumedad leivad Ruksi ja Rukkipala perest, Leiburi Saib, Rukkisepik, Kuldne täisterasepik, OatFit palaleib Kaerasüda ja OatFit Kaeraröst.
Loe rohkem